Fjobs.ro - Termeni și condiții

 1. Aspecte Generale

Prezentul document („Termeni și Condiții”) guvernează raporturile dintre JOB HUNTING TRADE SRL o societate cu răspundere limitata, cu sediul în Sat Schineni, Com. Saucesti, Bacau, România („Societatea” sau „Noi”) și persoanele care utilizează („Utilizatorul”) pagina de internet www.fjobs.ro („Site-ul” sau „Platforma fjobs.ro”) și/sau serviciile oferite de Societate prin intermediul Site-ului („Serviciile”).

Accesarea și utilizarea Site-ului, inclusiv a oricărei pagini sau secțiuni componente al acestuia, sau a oricărui Serviciu furnizat prin intermediul Site-ului se poate face numai în conformitate cu prezentul document, care include Politica de Confidențialitate a Datelor și Politica privind Cookie-urile.

PENTRU UTILIZAREA SERVICIILOR, VOM SOLICITA UTILIZATORULUI SĂ ÎȘI EXPRIME ACORDUL CU PRIVIRE LA ACEȘTI TERMENI ȘI CONDIȚII PRINTR-O ACȚIUNE SPECIFICĂ, CARE ARE SEMNIFICAȚIA UNUI CONSIMȚĂM NT NEECHIVOC (E.G. BIFAREA CĂSUȚEI SPECIFICE „AM CITIT ȘI SUNT DE ACORD CU TERMENII ȘI CONDIȚIILE FJOBS”).

BIFÂND ACEASTĂ CĂSUȚĂ, UTILIZATORUL:

 1. ÎȘI DĂ ACORDUL, ÎN MOD EXPRES, SĂ RESPECTE TOATE CLAUZELE DIN ACEST SET DE TERMENI ȘI CONDIȚII, PRECUM ȘI ORICE ALȚI TERMENI ȘI CONDIȚII SPECIFICE APLICABILE SERVICIILOR;

IA LA CUNOȘTINȚĂ CONDIȚIILE DE PRELUCRARE A DATELOR PERSONALE CONFORM POLITICII DE CONFIDENTIALITATE, CARE ESTE PARTE INTEGRANTĂ DIN ACEST SET DE TERMENI ȘI CONDIȚII.

Pentru a asigura respectarea condițiilor de acces și utilizare a Serviciilor, Utilizatorii trebuie să verifice la momentul fiecărei accesări a Site-ului fJobs termenii și condițiile de utilizare.

Chiar dacă omiteți să analizați termenii și condițiile, dar utilizați Platforma fjobs.ro ca Utilizator (Recrutor sau Candidat), vom considera ca ați acceptat acest set de Termeni și Condiții (inclusiv orice actualizare a acestora).

Dacă nu sunteți de acord cu prevederile din acest set de Termeni și Condiții (inclusiv orice actualizare a acestuia), vă rugăm să nu utilizați, sau după caz, să încetați utilizarea Site-ului sau a Serviciilor oferite de Noi.

 

 1. Serviciile Fjobs

Serviciile oferite de Fjobs.ro se adresează (i) Utilizatorilor, persoane fizice, care vizitează Platforma Fjobs, (ii) Utilizatorilor care caută un loc de muncă („Utilizatori Candidați”) și (iii) Utilizatorilor, persoane juridice sau persoane fizice autorizate, care vor să publice anunțuri de angajare sau vor să caute Utilizatori Candidați pentru anumite locuri de muncă („Utilizatori Recrutori”).

 

2.1. Crearea contului de Utilizator, parole și responsabilități

Utilizatorii Candidați pot folosi anumite facilități oferite de Platforma Fjobs și fără a avea un cont de Utilizator.

Pentru a beneficia de toate Serviciile oferite de Platforma Fjobs, Utilizatorii (fie Utilizatori Candidați, fie Utilizatori Recrutori) trebuie să își creeze un cont pe Platforma Fjobs, completând formularele disponibile în interfața secțiunii „ÎNREGISTRARE CONT”.

După finalizarea procesului de creare a contului de Utilizator, Utilizatorul va primi pe adresa de e-mail furnizată și pe numărul de telefon furnizat în procesul de înrolare (creare cont) codurile necesare pentru verificarea și validarea datelor de contact și a contului nou creat.

Pentru a folosi Serviciile oferite de Platforma Fjobs, este necesar să:

 1. furnizați date adevărate, exacte și complete despre dumneavoastră, prin completarea câmpurilor din formularul de înregistrare pentru crearea contului de Utilizator;
 2. actualizați, atunci când situația o cere, datele de înregistrare pentru a fi adevărate, exacte și complete în orice moment. Înțelegeți să faceți aceasta actualizare în cel mult 30 de zile de la data la care s-au produs schimbările.

În cazul Utilizatorilor Recrutori, Fjobs va verifica corectitudinea codului fiscal înregistrat pe site-ul Ministerului de Finanțe, www.mfinante.ro. Pentru persoane juridice, Utilizatorii Recrutori au obligația de a ne transmite informații reale referitoare la denumire, adresă e-mail, telefon, nume și prenume persoană de contact și cod fiscal. Persoanele juridice – Utilizatorii Recrutori, având cont activ pe Fjobs.ro trebuie să fie activi din punct de vedere fiscal (astfel, societățile Utilizatorilor Recrutori nu pot fi radiate, suspendate, lichidate). Acest criteriu nu include și societățile în insolvență.

Companiile care recrutează pentru străinătate au obligația să trimită o copie după Certificatul de Înregistrare eliberat de Registrul Comerțului cu domeniul de activitate plasarea și recrutarea de personal.

Utilizatorii Recrutori care au sediul în străinătate au obligația ca, la momentul înregistrării pe site, să completeze în câmpul dedicat din formularul de creare a contului de Utilizator numărul de TVA valid și să ne trimită o copie a documentului care atestă înregistrarea fiscală în statul de rezidență.

Prin sondaj, consultanții Fjobs pot solicita documente privind domeniul de activitate al Utilizatorului Recrutor, dacă persoana de contact este împuternicită să reprezinte Compania sau poate verifica corectitudinea numărului de telefon indicat în formularul de creare a contului de Utilizator.

Dacă veți furniza informații care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, Fjobs are dreptul să suspende sau să blocheze contul dumneavoastră și să refuze toate încercările curente sau viitoare de folosire a Platformei Fjobs. În cazul informațiilor eronate sau a încercărilor de fraudare ale Utilizatorilor Recrutori (inclusiv pentru obținerea anunțurilor gratuite sau ofertelor speciale acordate de Fjobs în cadrul campaniilor de marketing), Fjobs are dreptul, oricând pe durata relației contractuale, să retragă gratuitățile oferite sau să înceteze relația contractuală, fără nicio responsabilitate suplimentară față de Utilizatorii Recrutori aflați în culpă.

Fjobs NU are obligația de a verifica în avans materialele publicat de către Utilizatori. Fjobs nu răspunde în niciun mod cu privire la informațiile și datele postate, difuzate sau transmise de către Utilizatorii săi. Dacă i se solicită de către un Utilizator sau dacă descoperă semne de o posibilă fraudare, Fjobs poate investiga și verifica afirmațiile și poate hotărî dacă informațiile respective trebuie îndepărtate.

2.2. Utilizatori Candidați

Utilizatorii Candidați își pot crea cont de Utilizator doar dacă au la data creării contului cel puțin vârsta de 16 ani. Accesarea Platformei Fjobs și utilizarea Serviciilor nu este permisă persoanelor sub 16 ani.

Fjobs este o platformă de recrutare online care vă acordă posibilitatea de a vă crea un CV în baza noastră de date.

De asemenea, ca parte a Serviciilor oferite, dacă ne solicitați (prin e-mail sau telefonic), vă putem oferi asistență prin intermediul consultanților noștri Cu acordul dvs. Expres unul dintre consultanții noștri va putea crea un cont de Utilizator pe Fjobs.ro pentru dvs. (dacă nu aveți deja unul), va putea redacta în contul dvs. de Utilizator CV-ul de care aveți nevoie și, dacă doriți, cu acordul dvs. expres, va putea aplica cu CV-ul dvs. la joburile care vi se potrivesc, prezentate rând pe rând în prealabil. Puteți oricând apoi să editați informațiile publicate în contul dvs. de Utilizator.

CV-urile încărcate în Platforma Fjobs, precum și datele dvs. de contact pot apoi fi făcute disponibile Utilizatorilor Recrutori în scop de angajare. În acest sens, Utilizatorii Candidați au trei opțiuni:

 1. Vă puteți înregistra CV-ul în baza noastră de date. La momentul înregistrării contului de utilizator, în mod automat, datele din CV-ul dvs. sunt setate ca fiind publice. Puteți ulterior să le faceți confidențiale. Chiar dacă setați CV-ul ca fiind confidențial, puteți aplica pentru joburi, însă CV-ul dvs. nu va putea fi vizualizat decât de Utilizatorii Recrutori care v-au achiziționat CV-ul când încă era public și de către Utilizatorii Recrutori la ale căror anunțuri ați aplicat sau veți aplica.
 2. Puteți face public CV-ul pe Platforma Fjobs – în acest caz Utilizatorii Recrutori care au acces la baza de date a Platformei Fjobs vor avea acces la CV-ul dvs. Dacă vor dori, aceștia ne pot solicita deblocarea datelor dvs. de contact și veți putea fi contactați de aceștia în eventualitatea unui interviu sau unei oferte de muncă. Totuși, datele dumneavoastră de contact (nume, e-mail, telefon, adresă) introduse pe Fjobs.ro nu vor fi vizibile pe aceste motoare de căutare. Încercăm să limităm accesul la baza noastră de date doar angajatorilor, firmelor de resurse umane, managerilor de personal, specialiștilor în HR, dar nu garantăm că alți terți nu pot avea acces la baza noastră de date. Fjobs nu își asumă responsabilitatea asupra utilizării CV-urilor de către terțe părți care au accesat CV-urile cât timp acestea sunt în baza noastră de date.

Puteți să alegeți să vă dacă doriți, să vă ștergeți chiar contul de Utilizator. Totuși, ca parte a Serviciilor furnizate de Platforma Fjobs, Utilizatorii Recrutori care au accesat facilitatea de acces la CV-uri pot descărca sau transmite informația disponibilă în Platforma Fjobs pe propriile medii de stocare. În acest caz, chiar dacă noi vom șterge datele dvs. din baza noastră de date, Utilizatorii Recrutori vor putea avea acces în continuare la datele dvs. în cazul în care le-au descărcat, copiat sau extras din baza de date a Platformei Fjobs. În calitatea lor de operatori, Utilizatorii Recrutori sunt în mod independent responsabili de modul în care utilizează datele dvs. pe care le accesează prin intermediul Platformei Fjobs.

Unele companii care au ales să își facă publice anunțurile de recrutare prin intermediul Platformei Fjobs pot înțelege ca este mai simplu să prezinte o realitate înșelătoare, incompletă, incorectă sau agresiv orientată spre alte categorii sociale. Prezentele reguli impun corectitudine din partea angajatorilor, însă nu toți Utilizatorii Recrutori aleg să respecte regulile. Ar trebui deci să discerneți înainte de a folosi informația cuprinsă în aceste anunțuri înainte a merge la un interviu, de a vă angaja sau de a realiza o investiție sau orice altă acțiune care implică folosirea de fonduri sau resurse proprii sau ale unor terți. Vă rugăm să ne contactați în situația în care aflați de existența unor astfel de anunțuri la adresa de e-mail office@fjobs.ro.

Trebuie sa aveți in vedere ca datele dumneavoastră de contact (nume, e-mail, telefon, adresă) introduse pe Fjobs.ro vor fi disponibile Utilizatorilor Recrutori, acestea fiind folosite in cadrul procesului de recrutare. În acest sens, dată fiind legitimitatea scopului, odată cu acceptarea prezentelor termeni si conditii, trebuie sa aveti in vedere ca va exprimati acordul să primiți inclusiv mesaje SMS ca parte a procesului de aplicare / recrutare.

2.3. Utilizatori Recrutori

Fjobs vă asigură accesul pe bază de parolă la contul de Utilizator creat pe Platforma Fjobs. Prin intermediul Fjobs, Utilizatorii Recrutori pot căuta și selecta Utilizatori Candidați în vederea angajării.

2.3.1. Cum se pot publica anunțuri de recrutare (job-uri) pe Platforma Fjobs

Anunțurile de angajare pot fi afișate pe Platforma Fjobs pentru o perioadă determinată. În funcție de anunțul achiziționat (sau primit gratuit în cadrul unei campanii), acesta poate avea o valabilitate de 7, 14 sau 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire. Ulterior, anunțul dumneavoastră poate fi trimis prin e-mail tuturor Utilizatorilor Candidați care corespund profilului jobului și care sunt abonați la astfel de notificări. Profilul jobului din anunțul validat spre publicare (Utilizatorul Recrutor a dat click pe butonul de publicare anunț) nu mai poate fi modificat după ce anunțul a fost afișat pe Platforma Fjobs și/sau a fost trimis către Utilizatorii Candidați. Modificări ulterioare pot fi făcute la cerere, cu ajutorul unui consultant Fjobs.

Pentru a publica un job în oricare industrie, trebuie să faceți o comandă de cel puțin 1 anunț și să ne confirmați plata facturii proforma. După ce ne trimiteți confirmarea plății, veți putea publica imediat jobul dorit.

2.3.2. Politica „anunțuri gratuite” și discount-uri speciale

Fjobs poate oferi, la alegerea sa, credite gratuite pentru publicarea anunțurilor de angajare pe Platforma Fjobs sau discount-uri speciale la produsele și serviciile sale, ofertele fiind disponibile doar Utilizatorilor Recrutori înregistrați pentru prima data pe Platforma Fjobs, care au completat în mod corect și complet datele de înregistrare, în condițiile în care nu există suspiciuni de fraudare a sistemului. De exemplu, dacă înregistrarea se realizează în momentul în care platforma Fjobs ofera servicii de testare gratuite, aceste servicii vor fi valabile doar la prima înregistrare a unei companii/grup de companii/persoana de contact, și nu și la înregistrări ulterioare ale conturilor conexe, Fjobs rezervându-și dreptul de a refuza acordarea unei astfel de gratuități, în cazul identificării unei identități cu o societate care a beneficiat deja de un astfel de anunț.

În urma analizei interne a Utilizatorilor Recrutori nou înregistrați pe Platforma Fjobs, ne rezervăm dreptul de a refuza acordarea creditelor gratuite și discount-urilor speciale.

Anunțurile gratuite pot avea același regim de valabilitate în timp ca și anunțurile cu plată și pot fi publicate numai în numele Utilizatorului Recrutor înregistrat în Platforma Fjobs.

De asemenea, ne rezervăm dreptul să refuzăm spre publicare sau să cenzurăm în orice alt fel anunțurile care sunt contrare legii sau bunelor moravuri, sau care conțin un limbaj licențios.

În acest sens, acceptați și sunteți de acord cu faptul că veți respecta regula bunei credințe atunci când concepeți și publicați anunțul de recrutare. Astfel, vă obligați să nu publicați anunțuri incomplete, incorecte sau discriminatorii și să nu condiționați ulterior selecția Utilizatorilor Candidați decât de acele reguli prezentate în anunțul de recrutare publicat de respectarea legislației aplicabile incidente.

În situația în care nu veți respecta aceste reguli, înțelegeți și sunteți de acord cu faptul că Fjobs are dreptul de a vă restricționa accesul la Serviciile sale. În cazul restricționării accesului Utilizatorilor Recrutori care au accesat Servicii plătite, aceștia vor avea dreptul la solicitarea restituirii părții de tarif corespunzătoare perioadei restricționate.

Fjobs poate alege, de asemenea, să ofere „anunțuri gratuite” Utilizatorilor Recrutori deja înregistrați sau discount-uri speciale în cadrul anumitor campanii de marketing. Clauzele acordării unor astfel de gratuități sau reduceri vor fi semnalate punctual cu ocazia fiecărei campanii.

2.3.3. Abonamente, plata abonamentelor și alte tranzacții

Accesul la unele Servicii furnizate Utilizatorilor Recrutori poate să fie permis doar după plata unui abonament. Toate plățile, incluzând prin aceasta, taxele aplicabile acestor plăți, pot fi realizate prin plata online cu cardul prin procesatorul Euplatesc.ro. În acest moment, Utilizatorii Recrutori care reprezintă companii străine pot achiziționa servicii și produse Fjobs doar prin plata online cu cardul. Accesul la unele dintre Servicii nu va fi permis decât după momentul la care se confirmă transferul de bani în contul Fjobs.

Platforma Fjobs poate fi folosită, de unii dintre partenerii săi de afaceri, drept bază pentru vânzarea sau promovarea unor produse și servicii. În aceasta situație, contractul care va reglementa contractul dintre dvs. și furnizorul de produse și servicii respectiv se va încheia între dvs. și respectivul furnizor de produse și servicii și nu între dvs. și Fjobs.

În situația în care doriți încetarea furnizării serviciului către dumneavoastră, înțelegeți și sunteți de acord cu faptul că plățile deja efectuate nu sunt și nu vor fi returnate.

Serviciile furnizate de Fjobs au la bază un anumit număr de anunțuri sau CV-uri publice cu date de contact. Fjobs își poate schimba prețul stabilit pentru furnizarea serviciului, la fel cum poate modifica orice altă clauză a prezentului acord, la încetarea perioadei inițiale a contractului.

În plus, prin utilizarea serviciilor, acceptați și sunteți de acord că veți avea acces la CV-urile salvate în cont, fie prin aplicarea candidaților la anunțurile dvs., doar pentru o durată limitată de timp. Pentru a proteja datele personale ale utilizatorilor candidați, Fjobs își rezervă dreptul de a înlătura din conturile angajatorilor CV-urile care au o vechime mai mare de 2 ani de la stocarea inițială a acestora, fără nicio notificare în prealabil către utilizatorii recrutori.

Acceptați și sunteți de acord că orice întârziere în plata sumelor de bani către Fjobs va constitui o încălcare a prevederilor prezentului acord. În condițiile în care Fjobs își rezervă dreptul să adopte și alte atitudini permise de lege sau contract, sunteți de acord și înțelegeți să RAMBURSAȚI ÎN TOTALITATE CĂTRE Fjobs TOATE COSTURILE ȘI CHELTUIELILE CARE POT REZULTA ÎN LEGĂTURĂ CU RECUPERAREA SAU ÎNCERCAREA DE RECUPERARE A ACESTOR SUME NEPLĂTITE.

Acceptați și sunteți de acord ca publicarea unui anunț pe site-ul Fjobs înaintea efectuării unei plăți către Fjobs echivalează cu intrarea într-o relație contractuală cu Fjobs, dând naștere obligației echivalente de plată a respectivului anunț, mai puțin în cazul în care anunțul respectiv a fost acordat sub formă de gratuitate în cadrul unei campanii de marketing.

După scurgerea termenului agreat de plată a unei facturi proforme, așa cum este acesta înscris în respectiva factură, Fjobs este îndreptățit să restricționeze accesul la platformă până la efectuarea plății. Neplata la termen poate da naștere la calculul de penalități de întârziere în cuantum de 0.1% per zi de întârziere, calculat până la plata sumei integrale.

Acest lucru nu are repercusiuni și asupra anunțurilor care vor rămâne în continuare active: candidații vor putea în continuare să aplice la anunțurile active ale companiei, urmând să aveți acces la CV-urile lor după efectuarea plății.

2.4. Publicarea CV-urilor / anunțurilor de recrutare prin intermediul Platformei Fjobs

Platforma Fjobs este o platformă de comunicare între Utilizatori, aceștia fiind responsabili de conținutul publicat pe Platforma Fjobs (CV-uri, Anunțuri de recrutare etc.), denumite în continuare „Conținut Publicat de Utilizator”. Ne rezervăm dreptul (care poate fi exercitat la momentul ales de noi și fără o notificare prealabilă), de a șterge, muta sau edita aceste mesaje sau de a restricționa accesul unora dintre Utilizatori la una dintre platformele sale de comunicare. Aceste măsuri pot fi luate ca urmare a nerespectării de către Utilizatori a prevederilor legale sau a termenilor și condițiilor de utilizare a Platformei Fjobs.

Utilizatorul este singurul responsabil pentru Conținutul Publicat de Utilizatorul respectiv. Pentru aceasta, trebuie să știți ca postarea sau transmiterea de mesaje prin intermediul Platformei Fjobs sunt acțiuni care sunt supuse următoarelor condiții și limitări:

 1. Anunțurile publicate trebuie să fie complete, conținând toate informațiile sau condițiile aflate în legătură cu anunțul. Un anunț corespunde unei singure poziții, dar se poate referi la multiple posturi dacă recrutorul caută să angajeze mai multe persoane care să îndeplinească același rol în companie.
 2. NU puteți publica, transmite sau face referire la orice tip de mesaj care poate conține o formă unanim recunoscută în societate ca fiind „publicitate” pentru diverse categorii de bunuri și servicii.
 3. NU puteți publica, transmite sau recomanda Utilizatorilor niciun fel de mesaj comercial nesolicitat, indiferent dacă această trimitere se face sau nu prin intermediul sistemelor de comunicație puse la dispoziție de Fjobs sau prin intermediul altor mijloace de comunicații, dar utilizând datele obținute prin intermediul Platformei Fjobs.
 4. NU puteți publica, transmite sau face referire în niciun fel la mesaje care conțin recomandări de a cumpăra sau de a nu cumpăra un anumit produs sau serviciu. De asemenea, nu puteți publica sau face referire în niciun fel la mesaje care conțin informații confidențiale, indiferent dacă acestea sunt sau nu prevăzute cu mențiunea „confidențial” sau cu orice altă mențiune de acest gen, sau la mesaje care au rolul de a afecta prețul, imaginea sau valoarea de piață a unui produs sau serviciu. NU puteți publica, transmite sau face referire în niciun fel la mesaje care conțin texte ilegale, amenințătoare, abuzive, indecente, discriminatorii sau care încalcă în orice fel drepturi ale terților sau prevederi legale.
 5. NU puteți publica, transmite sau face referire în niciun fel la mesaje care conțin viruși sau orice alte secvențe de cod care se dovedesc a fi distructive sau care pot întrerupe, elimina sau limita funcționalitatea Platformei Fjobs sau a oricăror alte sisteme informatice (hardware sau software).
 6. NU puteți colecta în niciun fel informații identificabile personal de la utilizatorii sau membrii Fjobs, decât cu scopul unic și direct de a accesa Serviciile puse la dispoziție de Fjobs (i.e. aplicarea la un anunț de angajare publicat de un Utilizator Recrutor sau contactarea Utilizatorilor Candidați în procesul de recrutare).
 7. NU puteți restricționa sau elimina accesul altor Utilizatori la platformele de comunicare puse la dispoziție de Fjobs.
 8. NU puteți publica, transmite sau face referire în niciun fel la mesaje a căror sursă este ascunsă.
 9. NU puteți publica, transmite sau face referire la niciun fel de „joc piramidal” sau orice altă activitate menită a înșela încrederea unor persoane, precum și orice activități similare unor fapte în privința cărora s-a probat în trecut potențialul infracțional ori potențialul de a înșela încrederea unui Utilizator al Serviciilor Fjobs.
 10. Nu puteți publica materiale care contravin oricăror altor prevederi ai acestui set de Termeni și Condiții, Fjobs putând în mod discreționar să le elimine din Platforma Fjobs, fără niciun fel de explicație în acest sens.

Prin publicarea Conținutului Publicat de Utilizator pe sau prin intermediul Platformei Fjobs sunteți de acord că dumneavoastră sunteți singurul responsabil și veți despăgubi Fjobs pentru orice pagubă, costuri sau limitări de profit care apar ca urmare a postării, transmiterii sau referinței de către dvs. a unor mesaje al căror conținut încalcă prevederile condițiilor și limitărilor descrise mai sus.

Unii Utilizatori pot înțelege ca este mai simplu să încalce regulile statuate în acest set de Termeni și Condiții, și, drept urmare, unele dintre mesajele publicate pot prezenta o realitate înșelătoare, incompletă, incorectă sau agresiv orientată spre alte categorii sociale. Ar trebui deci să discerneți înainte de a folosi informația cuprinsă în aceste mesaje pentru a face o investiție sau orice altă acțiune care implică folosirea de fonduri sau resurse proprii sau alte unor terți. Imaginea prezentată de mesajele publicate poate fi uneori diferită de realitate.

 1. Protecția Contului de Utilizator (Utilizator Candidat sau Utilizator Recrutor)

Accesul dvs. la contul de Utilizator al Platformei Fjobs este protejat de o parolă. Vă recomandăm să nu dezvăluiți nimănui această parolă. Platforma Fjobs nu va cere niciodată parola conturilor dvs. în mesaje sau telefoane nesolicitate. Mai mult, vă recomandăm să ieșiți din contul de Utilizator (i.e. să dați Ieșire cont / Deconectare / Sign out), la sfârșitul fiecărei sesiuni de utilizare. Vă sfătuim, de asemenea, să închideți fereastra browserului în care ați lucrat la sfârșitul navigării dvs. pe Fjobs. Aceste sfaturi sunt menite să vă ajute să evitați accesul persoanelor neautorizate la informațiile dvs. personale sau la corespondența dvs.

Sunteți răspunzători de păstrarea confidențialității asupra informațiilor și a parolei dumneavoastră. Veți fi răspunzători de utilizarea înregistrării dumneavoastră, indiferent dacă utilizarea se face cu sau fără voia dumneavoastră. Sunteți de acord să sesizați Fjobs în legătură cu orice accesare neautorizată a datelor dvs. de înregistrare în Platforma Fjobs. Societatea nu este răspunzătoare pentru nicio pagubă morală sau materială provocată prin nerespectarea de către dvs. a măsurilor de securitate a datelor utilizate pentru accesarea platformei Fjobs.

 1. Protecția proprietății intelectuale

Conținutul și designul platformei Fjobs (precum și orice alt material având legătura cu Fjobs) trimis către dvs. prin e-mail sau furnizat către dvs. în orice altă modalitate (ca, spre exemplu: articole, design, newslettere și orice alte materiale la care ne vom referi în continuare ca la „Conținut Fjobs „), aparțin Fjobs și colaboratorilor săi, indiferent dacă autorul este specificat sau nu, și sunt protejate de legislația privind proprietatea intelectuală. Articolele publicate pe platformele de conținut dedicate pot să nu fie realizate de către Fjobs, în acest caz dreptul de proprietate intelectuala aparținând exclusiv colaboratorilor Fjobs care le-au realizat.

Nu puteți utiliza, reproduce sau permite nimănui să utilizeze sau să reproducă materialele fără a deține o permisiune scrisă din partea Fjobs sau colaboratorilor săi, care dețin un drept de proprietate intelectuală asupra secțiunii respective de conținut a Platformei Fjobs. De asemenea, este interzisă reproducerea, în orice fel, integrală sau parțială, a informațiilor cuprinse în CV-urile Candidaților și în anunțurile de recrutare ale Companiilor, fără acordul scris și prealabil din partea Fjobs.

Puteți folosi conținutul Platformei Fjobs doar pentru uzul dumneavoastră și al companiei dumneavoastră, potrivit scopului pentru care v-ați înscris pe Platforma Fjobs. Cu excepția celor spuse mai sus, conținutul Platformei Fjobs nu poate fi reprodus, modificat și exploatat, indiferent de scopul comercial sau necomercial al acestei exploatări.

Acțiunile de tipul celor descrise mai jos nu sunt permise în lipsa obținerii în prealabil a unei permisiuni scrise din partea Fjobs:

 1. reproducerea sau stocarea conținutului, precum și trimiterea acestui conținut către orice alt site, server sau orice alt mijloc de stocare a informației.
 2. modificarea, publicarea, transmiterea, precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea conținutului, în lipsa obținerii în prealabil a unei permisiuni scrise din partea noastră.
 3. îndepărtarea însemnelor care semnifică dreptul de autor al Fjobs asupra conținutului.

Orice utilizare a conținutului platformei Fjobs în alte scopuri decât cele permise expres de prezentul document este interzisă. Cererile de utilizare a conținutului în alte scopuri decât cele permise expres de prezentul document pot fi trimise la adresa de e-mail: office@fjobs.ro.

De asemenea, este interzisă utilizarea de mijloace automate, inclusiv script-uri, aplicații de tip robot, bot, spider, crawler și/sau sau orice aplicații/programe de calculator ce pot înșela sau simula anumite activități sau statusuri în platforma Fjobs sau, în orice fel, exploata anumite funcții sau vulnerabilități ale platformei Fjobs în vederea obținerii unor avantaje, pentru sine sau pentru alți Utilizatori sau terți, în ceea ce privește utilizarea platformei Fjobs sau accesarea și utilizarea oricăror Servicii.

 1. Protecția datelor cu caracter personal

Societatea tratează cu seriozitate confidențialitatea datelor cu caracter personal ale Utilizatorilor. Politica de confidențialitate și aspectele privind modul în care Societatea prelucrează datele cu caracter personal ale Utilizatorilor (inclusiv ale reprezentanților Utilizatorilor Recrutori) sunt descrise în secțiunea Politica de Confidențialitate.

De asemenea, trebuie menționat că Utilizatorii Recrutori acționează ca operatori de date cu caracter personal, conform legislației aplicabile, și că, în această calitate, acestora le revin o serie de drepturi și obligații corelative cu privire la datele cu caracter personal ale Utilizatorilor Candidați accesate prin intermediul Platformei Fjobs.

ATUNCI CAND UTILIZEAZĂ SERVICIILE OFERITE PRIN INTERMEDIUL PLATFORMEI Fjobs, UTILIZATORII RECRUTORI ACCEPTĂ ȘI SUNT DE ACORD SĂ RESPECTE TERMENII ȘI CONDIȚIILE PREVĂZUTE ÎN ACORDUL DE PRELUCRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL, CARE FACE PARTE INTEGRANTĂ DIN ACEST SET DE TERMENI ȘI CONDIȚII. ATUNCI C ND VĂ CREAȚI UN CONT DE UTILIZATOR RECRUTOR, TERMENII ȘI CONDIȚIILE VOR INCLUDE CA ANEXĂ ȘI ACORDUL DE PRELUCRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL, ACESTA FIIND APOI DISPONIBIL ÎN CONTUL DVS. DE UTILIZATOR.

De asemenea, în cazul Utilizatorilor Recrutori situați în state terțe cărora nu li s-a recunoscut un nivel de protecție adecvat, aceștia vor putea avea acces la datele cu caracter personal ale Utilizatorilor Candidați doar în baza unui set de clauze contractuale standard încheiate privind introducerea unui set alternativ de clauze contractuale standard pentru transferul de date cu caracter personal către țări terțe aprobat de Comisia UE. Acordul de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal va include și un set de clauze contractuale standard care trebuie acceptate de un astfel de Utilizator Recrutor înainte să aibă acces la datele Utilizatorilor Candidați.

În lipsa clauzelor contractuale standard semnate cu Utilizatorul Recrutor, transferul se va putea face doar în baza unor alte mecanisme care asigură garanții adecvate conform Art. 46 din GDPR sau dacă transferul este necesar pentru executarea unui contract cu persoana vizată (respectiv atunci când Utilizatorul Candidat aplică în mod direct la un anunț de angajare publicat de un Utilizator Recrutor situat într-un stat terț).

 1. Modificări și Suspendarea accesului

Fjobs își rezervă dreptul de a suspenda, modifica, adăuga sau șterge în orice moment porțiuni ale conținutului platformei Fjobs. De asemenea, Fjobs își rezervă dreptul de a restricționa accesul Utilizatorilor la o parte sau la întregul său conținut.

Fjobs poate, fără orice altă notificare sau formalitate și fără ca acest lucru să necesite explicarea atitudinii sale, să suspende sau să înceteze accesul dvs. la conținutul platformei Fjobs sau la o parte a acestui conținut. În acest sens, Fjobs poate bloca accesul, utilizarea serviciilor sau folosirea oricăror altor servicii ale sale de care beneficiați, sau să scoată și să șteargă orice material din cadrul Serviciilor, pentru orice motiv. Fjobs poate de asemenea, oricând dorește și fără a da socoteală, întrerupe furnizarea Serviciilor, sau a unei părți a lor, cu sau fără nicio notificare prealabilă.

În cazul acesta, se vor aplica, acolo unde este cazul, prevederile Secțiunii 2.3.3 din Termeni și Condiții. În cazul restricționării accesului Utilizatorilor de servicii plătite, aceștia înțeleg și sunt de acord că singurele pretenții pe care le vor putea formula împotriva Fjobs se limitează la solicitarea restituirii părții de tarif corespunzătoare perioadei restricționate.

 1. Lipsa garanției și declinării de răspundere

Deși în fiecare moment facem eforturi în vederea asigurării calității și corectitudinii datelor publicate pe platforma Fjobs, Fjobs nu poate garanta că informațiile prezentate de Utilizatorii Candidați în CV-urile lor sunt corecte, complete și actuale, la fel cum nu poate garanta acest lucru nici în privința informațiilor prezentate de Utilizatorii Recrutori în anunțurile de angajare publicate pe platforma Fjobs. În măsura în care legea aplicabilă permite, Fjobs nu va fi ținut răspunzător, în nicio situație, pentru nicio daună, pricinuită direct sau indirect, pentru nicio lipsă de profit directă sau indirectă (incluzând, dar fără a se limita la această enumerare: daune pentru pierderea profitului, întreruperea unor afaceri, sau alte daune pecuniare), suferite ca urmare a utilizării sau a întreruperii utilizării ori a lipsei regularității informațiilor și Serviciilor furnizate de Fjobs.

Fjobs nu garantează acuratețea, corectitudinea sau caracterul actual al informațiilor ori Serviciilor furnizate de Fjobs. De asemenea, Fjobs nu garantează faptul că sistemele informatice sau programele folosite de Fjobs pentru afișarea sau transmiterea informației pe Platforma Fjobs sau în orice altă formă nu conțin viruși ori alte secvențe distructive de cod sau alte proprietăți distructive. Ce putem garanta însă e că echipa noastră va căuta întotdeauna să ofere informații cât mai actuale și să asigure un nivel cât mai ridicat de siguranță pentru toți utilizatorii Platformei Fjobs.

În măsura în care legea aplicabilă permite, sunteți de acord să exonerați de răspundere Fjobs pentru orice acțiuni judiciare sau extrajudiciare și să acoperiți cheltuielile de judecată și orice alte cheltuieli care ar putea să apară ca urmare a încălcării de către dvs. a clauzelor acestui set de Termeni și Condiții.

 1. Forță Majoră

Fjobs, afiliații sau, în general, furnizorii de informație către Fjobs nu pot fi făcuți responsabili pentru nicio întârziere sau eroare în conținutul furnizat de publicațiile noastre, rezultând direct sau indirect din cauze care nu depind de voința Fjobs. Această exonerare include, dar nu se limitează la: erorile de funcționare ale echipamentului tehnic Fjobs, lipsa funcționării conexiunii la internet, lipsa funcționării conexiunilor de telefon, virușii informatici, accesul neautorizat în sistemele Fjobs, erorile de operare, greva etc.

 1. Diverse

9.1. Schimbarea termenilor prezentului acord

SOCIETATEA ÎȘI REZERVĂ DREPTUL DE A ACTUALIZA PERIODIC ACEST SET DE Termeni și Condiții (ex: PENTRU A CORESPUNDE SCHIMBĂRILOR SURVENITE LA NIVELUL LEGISLAȚIEI SAU AL SERVICIILOR FURNIZATE DE SOCIETATE). UTILIZATORII VOR FI NOTIFICAȚI CU PRIVIRE LA OPERAREA UNOR ACTUALIZĂRI / MODIFICĂRI ÎN setul de Termeni și Condiții ȘI LI SE VA SOLICITA ACORDUL EXPRES CU PRIVIRE LA setul de Termeni și Condiții ACTUALIZAT. REFUZUL DE A ACCEPTA setul de Termeni și Condiții ACTUALIZAT VA ATRAGE ÎNCETAREA CONTRACTULUI CU SOCIETATEA, IAR UTILIZATORII NU VOR MAI PUTEA UTILIZA PLATFORMA Fjobs ȘI/SAU SERVICIILE SOCIETĂȚII.

De asemenea, unele servicii oferite de Fjobs pot face obiectul unor termeni diferiți, care vor fi afișați în cazul fiecărui astfel de serviciu, la loc vizibil, putând fi accesați înainte de folosirea serviciului.

9.2. Publicitatea și conținutul furnizat de alte părți

Părți ale conținutului inclus în Fjobs pot fi furnizate de terțe persoane cu care Fjobs are încheiate contracte de furnizare de conținut. De asemenea, în interiorul conținutului Fjobs pot fi incluse secțiuni publicitare în care se vor afișa mesaje publicitare ale unor terțe persoane. Fjobs nu este responsabil în nicio măsură pentru conținutul furnizat de terțe persoane, indiferent dacă acesta are scop publicitar sau nu. De asemenea, Fjobs nu este responsabil pentru conținutul paginilor la care se face trimitere din interiorul său.

9.3. Notificări

Orice notificare către Fjobs trebuie trimisă în scris, prin e-mail la adresa office@fjobs.ro, prin intermediul poștei sau al faxului.

Cu excepția cazului în care Utilizatorul comunică orice modificare, răspunsurile la notificări vor fi transmise la datele de contact furnizate de Utilizator, iar respectivele notificări vor fi considerate primite de către Utilizator.

9.4. Legea aplicabilă și jurisdicție

Drepturile și obligațiile părților, impuse de prezentul acord, precum și toate efectele juridice pe care le produce prezentul acord vor fi interpretate și guvernate de legea română în vigoare. Orice litigiu care are ca obiect acest acord va fi adus spre soluționare în fața instanțelor competente în localitatea în care se află sediul Fjobs.

Fjobs.ro - Politică de confidențialitate

 1. Societatea prelucrează o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor, Utilizatorilor Candidați sau ale Utilizatorilor Recrutori (i.e. reprezentanți ai Utilizatorilor Recrutori, persoane juridice, sau Utilizatori Recrutori persoane fizice autorizate) atunci când utilizează Fjobs.ro, sau Serviciile Fjobs.

  Această politică de confidențialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt opțiunile dvs. în legătură cu aceste prelucrări, precum și modul în care Noi vom respecta drepturile pe care le aveți în calitate de persoană vizată conform legislației privind protecția datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

  ÎNAINTE DE A UTILIZA fJOBS.RO SAU SERVICIILE NOASTRE, VĂ RECOMANDĂM SĂ CITIȚI CU ATENȚIE ACEASTĂ POLITICĂ PENTRU A ÎNȚELEGE CUM VĂ SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.

  1. Cine este responsabil de prelucrarea datelor dvs.?

  JOB HUNTING TRADE S.R.L., cu sediul în Sat Schineni, Com. Saucesti, Bacau, România, este operatorul datelor cu caracter personal, conform legislației privind protecția datelor cu caracter personal inclusiv GDPR, în ceea ce privește datele cu caracter personal ale Utilizatorilor colectate și prelucrate prin intermediul Fjobs.ro. Pentru activitatea de prelucrare a datelor cu caracter personal Societatea și-a desemnat un responsabil cu protecția datelor (Data Protection Officer sau DPO) care poate fi contactat folosind următoarele date de contact: office@fjobs.ro Telefon: +40 755 661 111

  1. Ce date prelucrăm?

  Prelucrăm următoarele categorii de date cu caracter personal:

  Date pe care le furnizați în mod direct

  Crearea contului de Utilizator

  Atunci când vă creați un cont de Utilizator, trebuie să ne furnizați o serie de date, cum ar fi nume, prenume, adresa de e-mail/ nr. telefon mobil, data nașterii, detaliile companiei (în cazul contului de Utilizator Recrutor) etc.

  Datele din profilul de Utilizator înregistrat

  Puteți să includeți o serie de informații în profilul dvs. de utilizator, precum și în CV-urile care fac parte din contul dvs. de Utilizator Candidat, cum ar fi studiile, experiența profesională, aptitudini, fotografii, preferințe privind locul de muncă dorit, informații privind abilitățile etc.

  Alte date pe care le furnizați în mod direct când utilizați Platforma Fjobs sau interacționați cu Fjobs

  Putem stoca informațiile pe care le-am primit de la dvs. ca urmare a unor solicitări transmise prin e-mail sau chat, sau atunci când participați la sondajele și chestionarele noastre. Platforma Fjobs poate avea acces la convorbirile pe care le-ați purtat cu reprezentanții Fjobs prin intermediul serviciului nostru de Call Center.

  Date colectate sau generate de noi ca urmare a interacțiunii dvs. cu Platforma Fjobs

  Înregistrăm în jurnal informații despre când și/sau cum vizitați sau utilizați în alt mod Serviciile Fjobs, inclusiv modul în care utilizați Platforma Fjobs (e.g. dacă v-ați actualizat sau nu CV-ul, dacă ați aplicat sau nu la un job).

  De asemenea, utilizăm module cookie și tehnologii similare pentru a vă recunoaște pe dvs. și dispozitivele dvs. De asemenea, permitem altor persoane să utilizeze module cookie. Modul în care utilizăm aceste tehnologii sunt descrise în Politica privind Cookie-urile.

  De asemenea, când utilizați Platforma Fjobs (inclusiv modulele cookie sau tehnologii similare de pe site-urile altora), primim informații despre adresa dvs. IP, locația pe baza de IP, serverul proxy, sistemul de operare, browserul web și modulele de completare, identificatorul de dispozitiv. Dacă utilizați serviciile noastre de la un dispozitiv mobil, dispozitivul respectiv ne va trimite date referitoare la poziția dvs. geografică., pe baza setărilor dispozitivului mobil utilizat. Vă vom solicita să optați pentru acceptare înainte de a utiliza funcția de geolocalizare sau alte instrumente pentru a identifica locația dvs.

  Datele obținute de la terți

  Primim informații despre vizitele dvs. și interacțiunea cu serviciile furnizate de alte entități când vizitați serviciile altor furnizori care includ reclame, module cookie sau tehnologii asemănătoare.

  În cazul persoanelor de contact desemnate de Utilizatorii Recrutori (altele decât titularii de cont), datele sunt colectate de la respectivul titular de cont.

  1. De ce vă prelucrăm datele cu caracter personal?

  În cele ce urmează vă vom informa cu privire la scopurile pentru care colectăm și prelucrăm datele dvs. cu caracter personal, precum și cu privire la temeiul legal pentru prelucrarea datelor.

  3.1. Utilizarea Serviciilor de Către Utilizatorii Candidați

  Dacă doriți să vă bucurați de toate facilitățile oferite de Platforma Fjobs, trebuie să vă creați un cont de Utilizator. Contul de Utilizator vă permite să accesați o serie de Servicii dedicate Utilizatorilor Candidați, cum ar fi să vă creați un CV, să aplicați la un job, să vizualizați anunțuri de angajare, să contactați Utilizatorii Recrutori, să primiți anunțuri și alerte în legătură cu anunțurile de recrutare publicate de Utilizatorii Recrutori etc. Temeiul juridic: art. 6(1)(b) GDPR – încheierea și executarea contractului.

  De asemenea, Platforma Fjobs poate fi accesata de Utilizatori Recrutori din străinătate, inclusiv din afara Spațiului Economic European, către jurisdicții cărora nu li s-a recunoscut un nivel de protecție adecvat. În cazul în care aplicați pentru un post publicat de un asemenea Utilizator Recrutor, datele dvs. pot fi transferate către o astfel de jurisdicție, iar temeiul juridic al transferului este art. 6(1)(b) GDPR – încheierea și executarea contractului.

  Putem, de asemenea, să folosim o serie de date pe care ni le furnizați pentru a optimiza modul în care vă facem sugestii de locuri de muncă sau sugestii pentru a vă completa CV-ul. De asemenea, folosim datele pe care le primim de la Utilizatorii Candidați pentru a crea facilități de filtrare a Utilizatorilor Candidați pe diverse criterii de interes pentru Utilizatorii Recrutori. Temeiul juridic: art. 6(1)(f) GDPR – interes legitim. Avem un interes legitim pentru a ne îmbunătăți Serviciile și de furniza sugestii / sfaturi Utilizatorilor Candidați pentru a maximiza succesul Serviciilor noastre. Totodată, dorim să asigurăm un serviciu de căutare a indicatorilor cât mai eficient pentru Utilizatorii Recrutori.

  3.2. Utilizarea Serviciilor de către Utilizatorii Recrutori

  Prelucrăm datele personale cu scopul de a gestiona relația contractuală sau precontractuală cu Utilizatorii Recrutori. În cazul Utilizatorilor Recrutori (persoane fizice autorizate) temeiul juridic este: art. 6(1)(b) GDPR – încheierea și executarea contractului sau efectuarea formalităților precontractuale. În cazul datelor cu caracter personal ale reprezentanților Utilizatorilor Recrutori, temeiul juridic este art. 6(1)(f) GDPR – interes legitim. Avem un interes legitim să ne desfășurăm în mod adecvat raporturile contractuale cu clienții noștri persoane juridice. Drepturile și interesele persoanelor fizice (i.e. reprezentanții Utilizatorilor Recrutori) nu sunt prejudiciate întrucât din perspectiva clientului persoană juridică, prelucrarea este necesara în contextul desfășurării relațiilor de muncă / colaborare pe care aceștia o au cu persoanele fizice ale căror date sunt furnizate / asociate contului de Utilizator Recrutor.

  De asemenea, pe baza interesului legitim, utilizăm anumite date personale asociate unui cont de Utilizator Recrutor pentru a preveni eventualele fraude / utilizări abuzive ale facilităților oferite de Platforma Fjobs Utilizatorilor Recrutori.

  3.3. Gestiunea relațiilor cu Utilizatorii și suport

  Prelucrăm o serie de date cu caracter personal cu scopul de a gestiona relațiile cu Utilizatorii Platformei Fjobs, spre exemplu atunci când ne contactează cu diverse întrebări sau solicitări privind funcționalitățile sau disfuncționalitățile Platformei Fjobs. Temeiul juridic: art. 6(1)(f) GDPR – interes legitim constând în interesul nostru de a asigura servicii adecvate tuturor Utilizatorilor.

  3.4. Furnizarea de comunicări privind Serviciile

  Utilizatorii pot primi diverse comunicări de la Noi, care țin de furnizarea Serviciilor (e.g. dacă CV-ul a fost vizualizat de vreun Utilizator Recrutor, dacă joburile salvate sunt pe cale să expire, alerte privind necesitatea de actualizare a CV-ului, alerte privind interviurile programate etc.). Prelucrăm aceste date pe baza interesului nostru legitim art. 6(1)(f) GDPR. Considerăm că interesul nostru legitim nu încalcă drepturile și interesele persoanelor vizate întrucât comunicările sunt legate strâns de furnizarea Serviciilor solicitate. Totodată, oferim posibilitatea Utilizatorilor să dezactiveze oricând aceste comunicări din setările aferente contului de Utilizator.

  Furnizarea de comunicări comerciale

  Dorim să vă transmitem materiale promoționale, să vă informăm în legătură cu noile servicii oferite de Societate, să vă lansăm invitații de a participa la sondaje sau de a răspunde la chestionare și pentru a vă comunica alte informații similare care considerăm că pot fi de interes pentru dvs., inclusiv, dacă sunteți de acord, prin transmiterea de materiale promoționale / comunicări de marketing privind produsele / serviciile partenerilor Societății.

  Vă vom transmite aceste comunicări dacă avem acordul dvs. Temeiul juridic: art. 6(1)(a) GDPR – consimțământ.

  Utilizatorii se pot oricând dezabona de la aceste comunicări. Spre exemplu, dacă vă retrageți consimțământul pentru comunicările de conținut (Newslettere) nu vă vom mai putea transmite articolele noastre publicate pe platformele de conținut.

  De asemenea, dacă avem consimțământul pentru comunicări comerciale, în anumite situații, putem utiliza informațiile colectate de la dvs. în combinație cu datele rezultate din interacțiunea dvs. cu Serviciile Platformei Fjobs, pe care să le folosim în contextul comunicărilor noastre de marketing. Temeiul juridic pentru o astfel de prelucrare este: art. 6(1)(f) GDPR – interes legitim. Dorim să eficientizăm activitatea noastră de marketing, propunând clienților noștri oferte de servicii relevante și personalizate.

  3.5. Analize și statistici privind funcționarea Platformei Fjobs, cookie-uri și tehnologii similare

  Putem folosi datele cu caracter personal pe care le furnizează Utilizatorii sau pe care le colectăm în contextul utilizării Serviciilor cu scopul efectuării unor analize și statistici privind Serviciile noastre, inclusiv a modului în care funcționează Platforma Fjobs. Temeiul juridic pentru o astfel de prelucrare este: art. 6(1)(f) GDPR – interes legitim. Analizele și statisticile pe care le facem ne ajută să înțelegem mai bine cum am putea să îmbunătățim Serviciile noastre sau funcționalitățile Platformei Fjobs.

  În efectuarea analizelor și statisticilor utilizăm, de asemenea, cookie-uri și alte tehnologii similare conform Politicii privind Cookie-urile. În funcție de tipologia cookie-urilor utilizate și a tehnologiilor similare temeiul juridic este: art. 6(1)(f) GDPR – interes legitim pentru cookie-urile necesare și funcționale sau art. 6(1)(a) GDPR – consimțământ pentru cookie-urile de analiză, tracking și publicitate comportamentală.

  3.6. Îndeplinirea unor obligații legale

  Uneori, prelucrarea datelor este necesară pentru a ne îndeplini obligațiile legale (Temei juridic: art. 6(1)(c) GDPR – executarea unei obligații legale) ce ne revin, cum ar fi:

  • plata impozitelor și a contribuțiilor relevante, raportarea către autoritățile fiscale relevante și ținerea unor evidențe contabile;
  • arhivarea datelor conform legislației aplicabile.

  3.7. Apărarea drepturilor și intereselor în justiție

  De asemenea, putem să prelucrăm date cu caracter personal pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în justiție în cadrul unei proceduri în fața unei instanțe, a unei proceduri administrative sau a altor proceduri oficiale în care este implicată Societatea (Temei juridic: art. 6(1)(f) GDPR – apărarea drepturilor și intereselor operatorului).

  1. Cui dezvăluim datele?

  Putem dezvălui datele dvs. cu caracter personal către (i) entitățile și/sau persoanele împuternicite de noi (din EEA sau din state terțe) implicate în furnizarea Serviciilor inclusiv în furnizarea comunicărilor comerciale (cum ar fi furnizorilor de centre de date, furnizori de servicii de plată pentru diverse facilități de plată în Platforma Fjobs, furnizorii de platforme de e-mailing cum ar fi Google Mail); (ii) Utilizatorilor Recrutori inclusiv, dacă este cazul, celor situați în afara EEA; (iii) dacă avem obligația de a divulga datele personale în scopul conformării cu orice obligație legală sau decizie a unei autorități judiciare, autorități publice sau organ guvernamental; sau (iv) dacă ni se cere sau ni se permite în alt mod să facem acest lucru conform legislație aplicabile. De asemenea, datele dvs. cu caracter personal pot fi dezvăluite terților furnizori de cookie-uri și tehnologii similare conform celor descrise în Politica privind Cookie-urile.

  1. Cât timp păstrăm datele?

  Păstrăm datele dvs. cu caracter personal cât este necesar pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate, cu respectarea procedurilor interne privind retenția datelor, inclusiv a regulilor de arhivare aplicabile.

  În general, Datele Utilizatorilor Candidați sunt păstrate atât timp cât acesta are un cont de Utilizator în Platforma Fjobs. Datele cu caracter personal vor fi șterse dacă Utilizatorul Candidat solicită dezactivarea și ștergerea contului, sau după o perioada de minim 5 ani de la data la care Utilizatorul Candidat devine inactiv (i.e. de la data ultimei interacțiuni în Platforma Fjobs).

  Datele Utilizatorilor Recrutori (persoane fizice autorizate și reprezentanți ai persoanelor juridice) vor fi păstrate pe întreaga durată a raporturilor contractuale cu Utilizatorul Recrutor, plus pe întreaga perioadă prevăzută de lege pentru activitatea de arhivare și păstrare a documentelor financiar-contabile.

  Datele aferente cookie-urilor și tehnologiilor similare sunt păstrate conform termenelor specifice setate pentru respectivele tehnologii, termenul de stocare putând fi între durata sesiunii de navigare (pentru cookie-uri de sesiune) și o durată de până la 2 ani (pentru cookie-uri de analiză).

  1. Ce drepturi aveți în calitate de persoană vizată?

  Conform legii, vă sunt recunoscute următoarele drepturi în calitate de persoană vizată:

  1. Dreptul de acces

  Puteți obține de la noi confirmarea că prelucrăm datele dvs. personale, precum și informații privind specificul prelucrării.

  1. Dreptul de a corecta datele

  Puteți să ne solicitați să modificăm datele dvs. personale incorecte ori, după caz, să completăm datelor care sunt incomplete.

  1. Dreptul la ștergere

  Puteți solicita ștergerea datelor personale atunci când: (i) acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care le-am colectat și le prelucrăm; (ii) v-ați retras consimțământul pentru prelucrarea datelor și noi nu le mai putem prelucra pe alte temeiuri legale; (iii) datele sunt prelucrate contrar legii; respectiv (iv) datele trebuie șterse conform legislației relevante.

  1. Retragerea consimțământului și dreptul de opoziție

  Puteți să vă retrageți oricând consimțământul cu privire la prelucrarea datelor pe bază de consimțământ. De asemenea, vă puteți opune oricând prelucrărilor în scop de marketing, inclusiv profilărilor efectuate în acest scop, precum și prelucrărilor bazate pe interesul legitim al Societății, din motive care țin de situația dvs. specifică.

  1. Restricționare

  În anumite condiții puteți solicita restricționarea prelucrării datelor dvs. personale.

  1. Dreptul la portabilitatea datelor

  În măsura în care prelucrăm datele prin mijloace automate, puteți să ne solicitați, în condițiile legii, să furnizăm datele dvs. într-o formă structurată, utilizată frecvent și care poate fi citită în mod automat. Dacă ne solicitați acest lucru, putem să transmitem datele dvs. unei alte entități, dacă este posibil din punct de vedere tehnic.

  1. Dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere

  Aveți dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor în cazul în care considerați că v-au fost încălcate drepturile:

  Autoritatea Națională pentru Supravegherea Datelor cu Caracter Personal din România

  B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30 Sector 1, cod poștal 010336 București, România

  anspdcp@dataprotection.ro

  PENTRU EXERCITAREA DREPTURILOR MENȚIONATE MAI SUS, NE PUTEȚI CONTACTA UTILIZ ND DATELE DE CONTACT MENȚIONATE LA SECȚIUNEA 1 (DATE DE CONTACT DPO).

  De asemenea, Societatea poate fi contactată utilizând datele și mecanismele de contact disponibile în Platforma Fjobs. Utilizatorii pot să își exercite anumite drepturi (drept de editare, rectificare, opoziție la comunicări comerciale sau ștergere) direct în Platforma Fjobs, prin intermediul setărilor din secțiunea CONTUL MEU.

  POLITICA PRIVIND COOKIE-URILE ȘI ALTE TEHNOLOGII SIMILARE

  Fjobs poate seta sau citi module cookie și identificatori de dispozitive atunci când utilizați Platforma Fjobs sau vizitați un site web, o aplicație sau un serviciu care utilizează Serviciile noastre.

  1. Câteva informații utile cu privire la modulele cookie și identificatorii de dispozitive

  1.1. Ce este un „cookie”?

  Un „Internet Cookie” (termen cunoscut și ca „browser cookie” sau „HTTP cookie” sau pur și simplu „cookie” ) este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează Internetul.

  Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către un web-server unui browser (ex: Edge, Firefox, Chrome, Safari) și este complet „pasiv” (nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard-drive-ul utilizatorului). Cookie-ul stochează anumite informații (spre exemplu, limba preferată sau setări ale paginii web), pe care browserul dumneavoastră ni le poate transfera înapoi atunci când accesați din nou pagina web (în funcție de durata de viață a Cookie-ului).

  Cookie-urile în sine nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în cele mai multe cazuri, nu identifică personal utilizatorii de internet.

  1.2. Care sunt tipurile de cookie?

  Există mai multe feluri de cookie-uri. Clasificarea lor se face în funcție de durata de viața, rolul și sursa acestora, astfel:

  1. Tipuri de cookie-uri în funcție de durata de viață

  Cookie-uri de sesiune

  Acestea sunt stocate temporar în dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta să le memoreze până când utilizatorul iese de pe website-ul respectiv sau închide fereastra browserului (ex: în momentul logării/delogării pe un cont de webmail sau pe rețele de socializare).

  Cookie-uri persistente

  Acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (și în general depind de durata de viață prestabilită pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ și pe cele plasate de un alt website decât cel pe care îl vizitează utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de ‘third party cookies’ (cookie-uri plasate de terți) – care pot fi folosite în mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel încât să fie livrată publicitate cât mai relevantă pentru utilizator.

  1. Tipuri de cookie-uri în funcție de rolul acestora

  Cookie-uri strict necesare

  Aceste tipuri de cookie-uri sunt necesare ca paginile de internet să funcționeze în mod corespunzător. Modulele cookie strict necesare vă permit să navigați prin site și să beneficiați de caracteristicile sale. Fără aceste module cookie, nu vom putea oferi anumite caracteristici, cum ar fi redirecționarea automată la cel mai puțin ocupat server sau reținerea listei dvs. de dorințe.

  Cookie-uri funcționale

  Modulele cookie funcționale înregistrează informații legate de alegerile pe care utilizatorii le fac și ne permit, de asemenea, operatorilor de site-uri să personalizeze site-ul conform cerințelor utilizatorului. De exemplu, modulele cookie pot fi utilizate pentru a salva preferințele legate de categorie/segment.

  Cookie-uri de performanță și analiză

  Aceste tipuri de cookie-uri oferă posibilitatea operatorilor site-urilor de internet să monitorizeze vizitele și sursele de trafic, modul în care utilizatorii interacționează cu pagina de internet sau anumite secțiuni din pagina de internet.

  Informațiile furnizate de modulele cookie de analiză ajută operatorii să înțeleagă cum folosesc vizitatorii site-urile și apoi să folosească această informație pentru a îmbunătăți modul în care este prezentat conținutul oferit utilizatorilor.

  Cookie-uri de targetare și publicitate

  Aceste cookie-uri pot oferi posibilitatea de a monitoriza activitățile online ale utilizatorilor și de a stabili profiluri de utilizatori, care pot fi apoi folosite în scopuri de marketing. Spre exemplu, pe baza cookie-urilor pot fi identificate produsele și serviciile agreate de către un utilizator, aceste informații servind ulterior la transmiterea de mesaje publicitare adecvate către respectivul utilizator.

  1. Cookie-uri first party vs cookie-uri third party

  Fiecare cookie are un „responsabil” (i.e. site-ul web/domeniul Internet) care plasează respectivul cookie.

  Cookie-urile first party (prima parte) sunt plasate de către domeniul Internet /site-ul web accesat de către utilizator (a cărui adresă apare în bara de adrese a browserului). Spre exemplu, dacă utilizatorul vizitează www.Fjobs.ro, iar domeniul cookie-ului plasat pe calculatorul său este www.Fjobs.ro, atunci este vorba despre un cookie first party.

  Un cookie third party (terță parte) este plasat de către un alt domeniu Internet/site web decât cel accesat de către utilizator; acest lucru înseamnă că site-ul web accesat conține și informații provenind de la un site web terț – spre exemplu, un banner publicitar care apare pe site-ul accesat. Astfel, dacă utilizatorul vizitează www.Fjobs.ro, dar cookie-ul plasat pe calculatorul său are ca domeniu doublecklick.net atunci este vorba despre un cookie third party.

  1. Conținut încorporat (butoane, aplicații și widgeturi de socializare)

  Paginile web permit implementarea unor butoane sau widgeturi de socializare de la un terț, care permit interacțiunea utilizatorilor cu site-urile ale căror butoane sau widgeturi de socializare sunt implementate. Interacțiunea utilizatorului cu butoanele sau widgeturile de socializare de la un terț permite terțului să colecteze unele informații despre acel utilizator, inclusiv adresa IP, informații din antetul paginii și informații despre browser.

  1. Cum funcționează cookie-urile de targetare și publicitate?

  În general, datele despre activitatea de navigare pe Internet sunt colectate și analizate anonim. Dacă în urma acestei analize reiese un interes specific, un cookie (mic fișier text utilizat de majoritatea site-urilor pentru a stoca anumite părți de informație folositoare pentru a face experiența de navigare mai buna) – este plasat în calculatorul Utilizatorului și acest cookie determină ce reclamă va primi utilizatorul, care se numește publicitate bazată pe interes.

  Publicitatea bazată pe interes este un mod de livra reclame pe website-urile pe care le vizitați și de a le face mai relevante pentru interesele dumneavoastră. Interesele comune sunt grupate în funcție de activitatea de navigare desfășurată anterior iar utilizatorilor li se servește doar publicitatea care se potrivește cu interesele lor. În acest mod, publicitatea este relevantă și cât se poate de utilă.

  Ca să înțelegeți mai bine…

  Imaginați-vă că doriți să vă schimbați locul de muncă sau căutați un loc de muncă. Vizitați secțiunea unui site de specialitate (e.g. www.Fjobs.ro) și citiți câteva articole relevante despre sfaturi de cariera sau locuri de munca.

  La următoarea navigare online, când intrați pe internet să citiți, de exemplu, un articol de știri sau pagina unui magazin online, vi se va livra ca reclamă o ofertă de angajare publicată pe un site de specialitate (cum ar fi www.Fjobs.ro).

  Veți primi aceste mesaje publicitare special personalizate pentru că dumneavoastră, cât și alte persoane ca dumneavoastră, ați manifestat un interes sporit față de aceste servicii. În acest mod se poate îmbunătăți experiența web, prin reducerea numărului de reclame care nu prezintă interes.

  1. Ce tipuri de cookie-uri și identificatori de dispozitive folosim?

  Aveți posibilitatea de a vă retrage consimțământul dat pentru utilizarea Cookie-urilor (cu excepția cookie-urilor necesare pentru a putea utiliza Platforma Fjobs.ro) la orice moment, prin schimbarea opțiunilor din setările de cookie-uri corespunzătoare disponibile.

  Desigur, puteți seta browserul dvs. să blocheze și cookie-urile necesare, dar Site-ul ar putea să nu funcționeze în mod corespunzător. De asemenea, dezactivarea și a altor tipuri de cookie-uri (decât cele necesare) ar putea să afecteze funcționarea sau experiența dvs. în ceea ce privește utilizarea Site-ului.

  2.1. Cookie-uri necesare

  Modulele cookie strict necesare vă permit să navigați pe Platforma Fjobs.ro și să beneficiați de caracteristicile sale. Fără aceste module cookie, nu vom putea oferi anumite caracteristici, cum ar fi redirecționarea automată la cel mai puțin ocupat server sau reținerea listei dvs. de dorințe.

  2.2. Cookie-uri funcționale

  Modulele cookie funcționale înregistrează informații legate de alegerile pe care le-ați făcut și ne permit, de asemenea, să adaptăm Site-ul web pentru a se potrivi nevoilor și solicitărilor dvs.

  2.3. Cookie-uri de performanță și analiză

  Aceste tipuri de cookie ne ajută să înțelegem cum folosesc utilizatorii Platforma Fjobs.ro. Folosim aceste date doar cu scopul îmbunătățirii Serviciilor și a performanței Platformei Fjobs.

  Iată câteva exemple despre cum utilizăm aceste date:

  1. Informații privind secțiunea / secțiunile din Site vizitate mai frecvent pentru a ne ajuta să îmbunătățim experiența de navigare a Utilizatorilor;
  2. Gestiunea și soluționarea eventualelor erori de funcționare a Site-ului;
  3. Testări de design pentru a îmbunătăți felul în care Site-ul arată și funcționează.

  Uneori aceste analize sunt efectuate de terțe entități în numele Fjobs.

  Servicii de analiză prin Google Analytics

  Fjobs.ro folosește Google Analytics, un serviciu de analiză web a Google Inc., cu sediul în 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States (“Google”).

  Pe baza consimțământului dumneavoastră, Google va analiza în numele nostru modul în care dumneavoastră folosiți website-ul nostru. În acest scop, folosim, printre altele, Cookie-urile detaliate în tabelul de mai sus. Informațiile colectate de Google în legătură cu folosirea Fjobs.ro de către dumneavoastră (spre exemplu, URL-ul de trimitere, paginile noastre web pe care le vizitați, tipul browserului dumneavoastră, setările de limbă, sistemul dumneavoastră de operare, rezoluția ecranului) vor fi trimise unui server Google din Statele Unite, unde vor fi stocate și analizate; rezultatele corespunzătoare ne vor fi ulterior făcute disponibile într-o formă anonimizată. În acest proces, datele referitoare la datele de trafic nu vor fi atribuite adresei IP complete pe care o folosiți. Am activat pe website-ul nostru funcția de anonimizare a IP-urilor oferită de Google, astfel încât ultimele 8 cifre (tip IPv4) sau ultimii 80 de biți (tip IPv6) ai adresei IP pe care o folosiți sunt șterse.

  Mai mult, Google este certificat în conformitate cu standardele EU-US Privacy Shield, care asigură un nivel adecvat de protecție a datelor în ceea ce privește prelucrarea datelor de către Google în SUA.

  Pentru mai multe informații despre Google Analytics vă rugăm să consultați Google Analytics Terms of Service, Google Analytics security and privacy principles, și Google Privacy Policy.

  Puteți să vă retrageți consimțământul privind analiza web în orice moment, fie prin descărcarea și instalarea unui Browser Plugin oferit de Google, fie prin gestionarea consimțământului dumneavoastră prin setările de mai sus.

  2.4. Cookie-uri de targetare și publicitate utilizate de Fjobs.ro

  2.4.1. Publicitatea online gestionată de Fjobs.ro

  Fjobs.ro operează mai multe site-uri din România. Ca parte a unei strategii unitare de promovare serviciilor tuturor site-urilor din România a fost desemnată responsabilă de modul în care sunt gestionate tehnologiile folosite pentru targetare și publicitate online.

  Cookie-urile și tehnologiile de targetare (cum ar fi web beacons – fișiere imagine de mici dimensiuni cunoscute și sub numele de clear gifs, pixel tags sau single-pixel gifs, care permit, spre exemplu, contorizarea utilizatorilor care au vizitat paginile sau care au deschis mesajele trimise prin e-mail) cu scop publicitar implementate ne permit să colectăm date de la persoanele care utilizează Fjobs.ro, precum și alte pagini administrate de Fjobs.

  Aceste date sunt apoi agregate pentru a crea segmente de utilizatori clasificați pe diverse categorii, fără însă a avea informații concrete privind identitatea utilizatorilor incluși în astfel de segmente. Aceste date ne permit apoi să furnizam utilizatorilor care corespund acestor clasificări publicitate bazată pe interes sau publicitate contextuală.

  2.4.2. Publicitatea terților

  Majoritatea anunțurilor pe care le vedeți în Site sunt difuzate de Fjobs. Cu toate acestea, permitem și altor societăți să furnizeze materiale publicitare și să colecteze informații prin intermediul cookie-urilor sau a altor tehnologii similare (terțe părți) incluse în Site. Practic, aceste tehnologii de targetare care însoțesc mesajele publicitare afișate pe care le văd Utilizatorii le permit să monitorizeze cât de eficiente sunt mesajele publicitare afișate. De asemenea, terții parteneri care afișează publicitatea pot să utilizeze și alte cookie-uri pe care le-au setat pe dispozitivul vostru când navigați și alte pagini de internet. Folosesc aceste date pentru a ști dacă ați vizualizat sau nu un anumit anunț publicitar sau pentru a vă identifica în baza lor de date și pentru a folosi ulterior aceste date pentru a vă servi alte tipuri de publicitate care ar corespunde intereselor dvs.

  Depunem eforturi rezonabile ca partenerii cu care colaborăm în scopul publicității online și cărora le permitem să adauge un identificator sau cod în Site să gestioneze în mod responsabil datele cu caracter personal preluate de pe Site-ul nostru. Totuși, noi nu controlăm modul în care aceștia prelucrează datele cu caracter personal, aceștia având propriile reguli și politici de prelucrare a datelor cu caracter personal.

  2.4.4. Plug-inuri de socializare

  Fjobs.ro poate utiliza sau implementa plugin-uri rețelelor de socializare ale unor terți. În general, interacțiunea dvs. cu un plugin oferă posibilitatea terțului să colecteze unele informații despre dvs., inclusiv adresa IP, informații din antetul paginii și informații despre browser.

  Fjobs.ro a implementat următoarele butoane de socializare:

  1. Cum pot opri cookie-urile?

  Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat și folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu înseamnă că nu veți mai primi/vedea publicitate online.

  Este posibilă setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri să nu mai fie acceptate sau poți seta browserul să accepte cookie-uri de la un site anume. Vă amintim însă că lipsa acestor cookie-uri vă va împiedica din a accesa toate funcționalitățile Platformei Fjobs.ro.

  Puteți opri plasarea cookie-urilor prin gestionarea consimțământului dumneavoastră prin setările de mai sus. Cookie-urile necesare nu vor putea fi însă dezactivate din acest modul întrucât sunt necesare pentru funcționarea Site-ului.

   

  Dezactivarea pixelilor pentru remarketing DoubleClick

   

  Legat de pixelii și cookie-urile pentru remarketing DoubleClick, acestea se pot dezactiva accesând pagina de dezactivare DoubleClick (https://www.google.com/settings/ads/onweb#display_optout?hl=ro) sau pagina de dezactivare Network Advertising Initiative (http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp).

   

  Dezactivarea pixelilor pentru remarketing Criteo

   

  Legat de pixelii și cookie-urile pentru remarketing Criteo, acestea se pot dezactiva accesând pagina de privacy policy (http://www.criteo.com/privacy/).

  Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări se găsesc de regula în „opțiuni” sau în meniul de „preferințe” al browserului tău.

  Pentru a înțelege aceste setări, următoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteți folosi opțiunea „ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.

  Setări cookie în Internet Explorer (https://support.microsoft.com/en-us/topic/delete-and-manage-cookies-168dab11-0753-043d-7c16-ede5947fc64d)

  Setări cookie în Microsoft Edge (https://support.microsoft.com/en-us/microsoft-edge/delete-cookies-in-microsoft-edge-63947406-40ac-c3b8-57b9-2a946a29ae09)

  Setări cookie în Firefox (http://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer?redirectlocale=en-US&redirectslug=Cookies)

  Setări cookie în Chrome (http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647)

  Setări cookie în Safari (http://support.apple.com/kb/PH5042)

  Pentru setările cookie-urilor generate de terți, puteți consulta și site-ul:

  http://www.youronlinechoices.eu/ro

  Informații despre modul în care vizitatorii pot dezactiva utilizarea modulelor cookie de către Google, accesând Setările pentru anunțuri Google (http://www.google.com/settings/ads?hl=ro). De asemenea, le puteți indica utilizatorilor să dezactiveze folosirea modulelor cookie de către un furnizor terță parte, accesând pagina de dezactivare Network Advertising Initiative (http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp).

  1. Linkuri utile

  Dacă doriți să afli mai multe informații despre cookie-uri și la ce sunt utilizate, recomandam următoarele linkuri:

  Microsoft Cookies guide (http://www.microsoft.com/info/cookies.mspx)

  All About Cookies (http://www.allaboutcookies.org/)

  Pentru mai multe detalii legate de probleme de confidențialitate, puteți accesa și următoarele linkuri:

  http://www.guardian.co.uk/info/cookies